mandag den 13. januar 2014

5års fødselsdag med mysterier, Olafkage og drengepjat

Min skønneste A blev 5år i fredags og det er altså så stort synes jeg. Fysisk kan jeg se at han er blevet ældre, højere(116cm - gisp) og slank/stærk, men også rent mentalt er der sket noget.
Det er godt nok vildt. Synes lige at han var så bette og sagde Mor-ria(jeg hedder jo både mor og Maria;)) og nu er han stor og blandt de ældste i børnehaven.

På selve dagen havde han fået en Olafkage med. Jeg havde bare lavet en hel plain chocolate mudcake med chokosmørcreme og hjemmelavet fondant på. for det er altid et hit ved jeg. Og ungerne synes det er fantastisk at fondanten er lavet af skumfiduser.


Om aftenen kom familien på besøg, og de fik serveret Passionskage ala Copenhagen cakes, den var virkelig god og let. Jeg fik ikke rettet kanter af, men gelélåget blev rigtig fint. A fik træningstøj, indendørsfodboldstøvler, hovedtelefoner og en oplevelse af familien, og af os fik han en stuntcar, et løbehjul og en lego fragtflyver. Lykken var gjort.


Igår søndag havde vi så besøg af 5 skønne, kvikke og skøre drenge til ægte drengefødselsdag!


Jeg havde bagt pizzasnegle, pølsehorn og en kanelsnegl-kage formet som spejdermans hovede og med masser af glasur. 
Vi startede med en tur i legeland som ligger så tæt på, at vi kan gå derhen. Her fik ungerne brændt en masse krudt af og grint en hel del. Så spiste vi frokost.... og så skete der noget! Vi fik stjålet vores kuffert fuld af slik af en tyv. Men tyven havde tabt sine briller og så derfor ret dårligt;) Der gik ren ramasjang mysterie i den, og skattejagten blev skudt igang. Drengene fandt sporene, regnede regnestykker ud(en af knægtene regnede 73+27 ud i hovedet på ingen tid - så kvik!), klarede en rebus, og åbnede en dør uden at bruge hænderne.  Jeg tror det var et hit;)


De skønne Mysterie-detektiver! 
(Spørg ikke hvorfor A's bedste ven er blevet sløret?!)
Lakridspiber og senere grøn sodavand - det skal der til!


Også af drengene fik han fine gaver: Ninja Turtles udklædning, Darth Wader udklædning, super sejt diskolys og et arkæologsæt! Sådan et har han fået før af nissen og det er et kæmpe hit. Ungerne synes at det var så spændende med en "gravsten" og sikkerhedsbriller, og ikke mindst dinoknogler fra en stechosaurus inden i! A sad fordybet længe med hammer og pensel indtil alle knogler var fundet.

Og hvor er 5årige(eller lige knap 5årige) skønne! Som William udbrød da vi snakkede om dinosaurer: "De uddøde for 60millioner år siden", hvortil A tilføjer "Ja, de blev ramt af en stor meteor - det store brag". Shit nogle fessorer vi havde besøg af, de suger bare viden til sig i den alder.

Af andre guldkorn var der også: "Brøndby har lige købt en spiller for 20millioner kroner! Men hvis de kunne, havde de bare købt Ronaldo! Så mange penge har de"

"Når jeg bliver stor vil jeg have en butik bygget af penge! Så bliver jeg jo rig!"

Og en pige i legeland, som kigger på min mand og siger med et tænksomt blik: "Er det allesammen DINE børn???"


Og som bonus.... K tog sine første skridt lørdag og moderen tudede! Endelig:)

2 kommentarer:

 1. Argh men altså for nogle begivenhedsrige dage! Jeg ville gerne være med til den fødselsdagsfest - det lyder jo fantastisk fedt at være 5 år og til mysteriefest.

  Endnu en gang tillykke med din store dreng! Og med de første skridt også naturligvis :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Marina. Ja, du kan godt glæde dig til at sønnike bliver i den alder - det er sjovt(og udfordrende;)).

   Slet