søndag den 8. december 2013

Honninghjerter part 2

Jeg ville selv have lavet første halvdel af den portion honningkagedej til honninghjerter her i weekenden, men vi er endnu engang ramt af sygdom og juleplaner.

Men derfor skal I andre jo ikke snydes for anden del af opskriften, desværre kan jeg bare ikke byde ind med mine egne billeder endnu.



Man skal lige kalkulere med 1 døgn eller 2 til anden del, da det bagte hjerter skal stå og trække lidt, så hav det i mente.

Her skal du bruge:
Hjerteudstikker (evt. glansbillede, sukkerkugler og glasur til pynt)

Mel og honningblandingen
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 spsk flormelis
1 sk salt
1 spsk potaske
2 æggeblommer
lidt mel til udrulning
125g mørk chokolade til overtræk

Kom mel og honningblandingen og i en røreskål med de tørre ingredienser og rør rundt, tilføj æggeblommer og bland det hele godt i hånden eller med røremaskine.
Drys mel på bordet og rul dejen ud til så den er 1 cm tyk over det hele.Tak udstikkere og tryk hjerterne ud(dejligt nemt for børn da dejen er så tyk!).

Læg hjerterne på bagepapir på bagepladerne og bag dem i ovnen ved 175grader (ca.10 min)
VIGTIGT! De skal kun lige akkurat være blevet gyldne - får de for meget bliver de hårde.
Afkøl hjerterne og pak dem efterfølgende ind i hårdt opvredne viskestykker(de bevarer fugten i kagen og gør hjerterne saftige, men ikke svampede)

Sæt dem i køleskab eller skur i min et døgn inden de overtrækkes.

Herefter smelter du bare en masse god chokolade og overtrækker hjerterne og pynter dem.
Opbevar ikke de færdige kager på køl, men i kagedåser.


Jeg synes selv det er fint med tekst på, såsom God Jul, Navne, en iskrystal måske, eller at drysse sukkerkugler på tværs for et mere minimalistisk udtryk.
Navnet på værtinden på den julefrokost man skal til er også en fin ide;)

God bagelyst!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar