mandag den 4. november 2013

Noget om jul og hjerter

Jeg ville egentlig gerne lave et personligt indlæg, for jeg har mange ting på hjertet. Ville gerne fortælle om K, om min indlæggelse som højgravid på et græsk hospital og meget andet, men jeg orker det ikke idag. Jeg er helt kvæstet ovenpå en hård arbejdsweekend og senere venter en aftenvagt.

Så derfor bliver det noget HELT andet.For sidste år fandt jeg en lækker honningkage opskrift. Er der noget mere julet end honninghjerter?! Nooo. Og det mærkelige ved denne opskrift var, at dejen skulle lave en hel måned før brug! Ved ikke om det er normalt, men en honningkagedej skal altså modnes.

Og nu tænker du sikkert "WTF?! Nasty!", men nej! Det er de bedste honninghjerter jeg har fået EVER!

Vi gav dem også til vores venner, og dem der normalt IKKE kan lide honninghjerter, åd dem med stor velbehag. Jeg har aldrig, selv ikke hos den bedste bager, fået dem så gode(skulderklap til mig, host host). De var tilpas saftige, og ikke tørre og smuldrende i munden. Og med et tykt lag god chokolade på toppen, så var de to die for!

Men hvis du også vil prøve at lave dem, skal du jo have første del af opskriften nu, for at time nogenlunde hvornår de skal laves.

Og den er såre simpel:

Ca. 20 kager
450g hvedemel
450g honning

Rør det sammen og sæt blandingen til side i et mørkt, tørt køkkenskab i en måned eller længere...

PEACE OF CAKE siger jeg bare!

Jeg puttede det i en plastikpose og i en dåse, og satte det i vores viktualie-skab(oh yes, sådan et har vi) i kælderen.

Jeg skal, uden tvivl, lave dobbelt op på blandingen denne gang, for er du gal de kager blev revet væk af os, venner og familie.

Derudover er det jo en super nem ting at lave med ungerne og en rigtig fin værtindegave at give i december! Og så behøver det jo ikke være hjerter, men kan også være mange andre dyr!

Så... kom afsted med jer, ned og købe honning og mel!

Resten af opskriften poster jeg snart:)


9 kommentarer:

 1. Jeg er en af dem der ellers ikke kan lide honningkager, men det er rigtig dem du lavede sidste år var rigtig gode. Susanne

  SvarSlet
 2. Tak for reminderen - jeg glemmer år efter år at jeg skal igang med honningkage-dejen, så får dem aldrig lavet... men i år skal det være

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selv tak. Så når du det forhåbentligt i år!

   Slet
 3. Hov, må hellere lige få bogmærket det her indlæg. Har nemlig planer om at lave mumi-formede honningkager :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mumiformede?! Den var ny;) Skal de så være med mørkchokolade og en hvid glasurstreg i kanten eller?

   Slet
  2. Uh ja, det var da en god idé! :) Aj, min mor kom hjem fra en forretningsrejse i Finland medbringende fine udstikkere til mig, og så leder efter hver en mulighed for at bruge dem.

   Slet
 4. Lyder let og enkelt, det må prøves. Hvilken slags honning bruger du?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er faktisk ret enkle at lave, men det tager selvfølgelig noget tid i det store hele.
   Jeg bruger almindelig dansk økologisk blomsterhonning i en bøtte(giver det mening?). Jeg tænker at det er som med alt andet, jo bedre kvalitet jo bedre smag, men jeg må indrømme jeg har ikke den store forstand på honning:)

   Slet