lørdag den 23. november 2013

Julepynt

Normalt kommer julepynten først frem første advent i vores lille rækkehus, men... i år... jeg ved ikke hvad der sker, men jeg er virkelig i julehumør allerede, så derfor sniger der sig laaaangsomt lidt ind. Det kan dog accepteres, da det er relativt neutralt i mandens øjne. Og tro mig, det jeg viser her, er altså ikke kommet op endnu(det har bare fundet vej til vores stue, i en fin lille bunke;)).

Adventsstagen er fra Søstrene Grene. Vores stue er meget lille, og selvom jeg elsker traditionelle kranse, har vi simpelthen ikke plads. Jeg kan endnu ikke finde ud af og der skal være sukkulenter i eller pels... (Og ja, jeg har set det spejlvendte 2tal;)).


Jeg har været igang med at lave hjemmelavet julepynt i selvhærdende ler, med bogstavtryk. Synes selv at de er blevet ret fine, og skal helt sikkert lave flere. De hvide kugler er fra Søstrene Grene og bladet og det fine agern er fra Nordstjerne.

Jeg er super glad for min julestjerne i træ fra Ferm Living, men mindst ligeså glad for mine træstjerne ophæng fra by Blank som søde Mette har lavet.


I vores hus skal alt ikke være strømlinet og matchende. Julen er også børnenes, og den skal ikke være dødsyg og hvid/grå/sort (læs: GAB!). Der skal være eventyr og hygge, og hvad så om det hjemmelavede børnepynt ikke passer, eller de gamle julehjerter ikke matcher. Det skal bare være hyggeligt. Ville dog ønske vi havde mere plads, for så ville der virkelig blive pyntet ekstra fint.

De to skøre og skønne rensdyr er fra Medusa og kan fås hos RikkiTikkiShop. Dem har vi modtaget sammen med jueltræstæppet, som også har rensdyr på. Havde forelsket mig i Ferm juletræstæppet, men er sikker på at ungerne synes at det her tæppe er meget finere.
 Til sidst fandt jeg de her fine svampe i Rema1000, som minder om nogen man kunne få hos Louisiana for noget tid siden.


Hvad er jeres yndlingsjulepynt og hvordan pynter I helst op?!

8 kommentarer:

 1. Hvor er det flot Maria - jeg er helt på bølgelænge med dig ift den alt for stilede jul, hjemme hos os er der også julerødt, Medusa rensdyr og nisser...og vores juletæppe er super klassisk fra Royal Copenhagen - det er indbegrebet af gammeldags jul for mig :)
  Jeg er vild med sukkulenterne og dit fine hjemmelavede julepynt. Mettes stjernes har jeg også selv lige bestilt, de er så fine :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes bestemt at det kan se flot ud, men har indset at det ikke er mig med minimalistisk jul. Jeg har alt for meget gammelt julepynt som betyder noget, og i alle farver;)

   Mettes stjerner er så fine! Og det der lidt nordiske twist med træ, hvid og pels, kan snildt mixes med klassisk jul.

   Slet
 2. Det er rigtig fin julepynt. Hvad har du lavet bogstaverne med?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en bogstavudstikker fra Søstrene Grene:)

   Slet
 3. Sikke nogle skønne billeder - jeg faldt lige over din blog hos Itas Album, og måtte lige forbi og snuse. Her er godt nok fint, og jeg har meldt mig som fast læser :-)
  Sukkulenterne er super fine i stagen - jeg må vist omkring planteskolen på hjemvejen ;-) I øvrigt er jeg helt med på den traditionelle julepynt - hos os holder vi de mere moderne og gråhvide opstillinger lidt for sig, og i resten af huset er det et virvar af kravlenisser, rensdyr og hvad vi ellers har af kitsch i flyttekasserne med arvet julepynt. Elsker at meget af pynten er fra mit barndomshjem, og fyldt med minder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt med en ny læser! Velkommen til.

   Jeg fandt faktisk de fine små sukkulenter i Føtex til ingen penge.
   Det lyder som om at vi pynter op på samme måde;) Megte af mit pynt er også fra da jeg var barn(rødt og grønt), og fra min mand bedsteforældres hjem(flotte kugler i pink og turkis fra 60'erne!).

   Slet
 4. Er det mon i Panduro du har købt selvhærdende ler og bogstavtryk? Tænker det vil være et fint projekt for MM at være med til <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det selvhærdende ler er fra Panduro Hobby, og bogstavtrykken er fra Søstrene Grene. Den ligger ved kageudstyret, da den kan bruges til kiks og småkager også.

   Slet