mandag den 28. oktober 2013

Små baby fifs som gør hverdagen lettere.

Jeg har tænkt på at dele nogle små tips med Jer som venter dejlige små bebser. Det er ikke de klassiske tips, men mere nogle meget jordnære fif, som kan gøre hverdagen bare en liiiiille smule lettere.


Her kommer nogle af de første jeg lige kunne komme på.

Brug vat til at vaske numsen med.
Man kan få mange gode engangsvaskeklude, men især præmature og sarte små numser har godt af det blødeste af det blødeste. Her er helt almindelig pladevat fremragende! Man kan købe hundedyre Mesoft(som præmatur forældre nok kender) og kæmpe "vatrondeller", men almindelig vat er billigt og ligeså godt. Man hiver simpelthen bare en fin tot af og vasker med den. Det fnulrer ikke når det er vådt og man tørrer bare rumpen med stofbleen bagefter.

Hundeposer!
Oh my, det er et af de bedste fif jeg har fået. Den lille sorte rulle fylder ingenting i pusletasken, og en enkelt pose passer PERFEKT til et bleskift. Oveni hatten er posen sort, så ens medmennesker ikke skal belemres med indholdet og poserne er også kraftige nok. Det er altså smart!

Heldragter - How to!
Er man førstegangs forældre og står og skal knappe en heldragt i mørke fordi man ikke vil vække bebs, så kommer her et dejlig nemt fif til hvordan. For tro det eller ej, man knapper ofte skævt hvis man starter i midten, så....
Start med at knappe de yderste knapper ved fødderne! Eller lad de yderste knapper være knappet når dragten skal af. Man behøver ikke knappe det hele op. Start udefra og arbejd ind mod midten. Især min mand var meget glad for det fif;)

Inotyol.
Vidunder salven. Er numsen meget rød kan Inotyol altid redde det. Almindelig vask og lufttørring af numsen er essentielt, men er det af en eller anden grund slået fejl, så redder denne salve huden. Der skal kun et tyndt lag på og pas på slimhinderne hos pigerne. Er baby decideret hudløs virker Inotyol ikke, da det ikke vil hæfte. Så skal man bruge kogtvandsklude!

Kogtvandsklude.
Klip en ren stofble op i små stykker på størrelse med plastre som passer til numsen. Læg dem i en beholder med låg og hæl kogende vand over dem. Lad det køle helt af. Når du skifter ble, vrider du kludene stramt op og lægger "plaster" på den hudløse del. Skift klude ved hvert skift.

Bøvse af.
Baby har ligget og diet og er propmæt. Baby har også slugt noget luft. Stakkels baby bliver kastet op på skulderen og ud kommer både luft og mad.
Prøv først at bøvse af, ved at lægge baby i dine hænder foran dig. Hvil armene på benene. Vip langsomt baby op og ned ved at hæve og sænke armenen. Du støtter babys nakke med hænderne og kroppen med dine arme. Tænk på baby som en flaske vand med en luftbobbel i. Luften skal stige til vejrs og boblen skal hjælpes på vej.

2 kommentarer:

  1. Dejligt indlæg :) Flere af dem :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt at du kunne lide det Emili. Jeg skal nok se hvad jeg kan gøre for at lave flere;)

      Slet