fredag den 4. oktober 2013

Efterår = eksemhud
Vejret der skifter kan mærkes ved at man skifter tøj, men når man som jeg og A er atopikere, så kan det også mærkes på andre måder.

A lider af eksem. Kært barn har mange navne, så I kender det måske som børneeksem, astmaeksem eller atopisk eksem. Det sidste er mest dækkende, da det som sagt ikke kun handler om børn, eller har noget som helst med astma at gøre.

Lige så snart vejret skifter fra varmt og fugtigt, til koldt og tørt så reagerer vores hud. Den føles for stram, tør og kløende. Min hud er blevet meget bedre med alderen, men først indenfor de sidste 10år er jeg sluppet for det værste.

Som barn led jeg virkelig og har prøvet lysterapi, tjæresalver und alles.

Min knægts hud slår ud i det sekund vejret skifter, og eksemen er nu sat ind sammen med tørre læber, og forsøget på at fugte dem ved konstant at slikke sig om munden = det hele bliver meget værre!

Min erfaring med cremer er derfor rimelig bred og jeg vil derfor gerne slå et slag for et par stykker.

Måske Jeres unger kan bruge dem?

Den bedste creme er og bliver A-dermas Exomega. Udviklet til atopikere, dvs. folk med esktrem tør hud/eksemhud. Den er fri for parfume og parabener hvilket er et kæmpe plus når den også skal bruges på børn, som jo ikke selv kan sige til og fra.
Den virker for os, og vi skifter ikke! Jeg bruger også cremer fra Rudolph Care, men jeg har min "base" i exomega serien.Cremen er god hele året, men når vejret bliver koldere er det en god ide at skifte til balmen som er en fedtcreme. Den efterlader ikke en tyk hinde, men absorberes fint og huden føles fugtet.
Håndcreme og cleansing oil fra samme serie er også værd at prøve, dog irriterer det mig at der er parfume i renseolien, æv.
Du kan med fordel købe cremen i England på diverse sites, da den er lidt småpebret på apoteket herhjemme.

Vi har også haft glæde af Olivias Tryllesalve til de tørre læber. Den indeholder heller ikke vand hvilket er super godt når frosten sætter ind eller hvis man skal på skiferie.

Her kan du læse mere om Atopisk eksem!

Lider Jeres børn også af eksem? Og hvilke cremer bruger I?

1 kommentar:

  1. Menthol(atum?) hjelper ihvertfald her i hus - og min far er storforbruger til hans eksem på henderne. Det er dog ikke supert til mindre børn - da det svir en god del i starten!

    SvarSlet