tirsdag den 2. juli 2013

Hyldeblomstsaft med jordbær og rabarber.

Jeg er hoppet med på moden med hjemmelavet hyldeblomstsaft. Jeg er er dog så speciel, at jeg rent falktisk ikke bryder mig særlig meget om den rene hyldeblomstsmag (kan ikke fordrage hyldebærsuppe!), men jeg elsker smagen i fint samspil med jordbær. Og da det også er rabarbersæson, tæmkte jeg at det skulle der selvfølgelig også i.

Resultatet med både smukt og smager lækkert! Der blev ca. 4L ud af det, og da det er koncentreret, kommer der endnu mere saft ud af det. Noget er frosset ned, noget er drukket i bobler;)



Jeg lavede det ud fra lidt forskellige opskrifter og hvad jeg selv synes.

Hyldeblomst saft med jordbær og rabarber:

1 bakke jordbær
3 tynde stilke rabarber
ca. 40 skærme hyldeblomster uden stilke
1 stang vanille
3 øko citroner skåret i skiver
ca. 1,5kg sukker(mindre kan også gøre det)
3 spsk citronsyre
3L vand
evt. en ske atamon.

Kog jordbær, rabarber og korn fra/og selve vanille stangen med en smule vand til det bliver kompot.

Læg hyldeblomster, citronskiver og kompot op i en stor skål eller gryde.

Kog vandet med sukkeret til vandet bliver klart igen. Tilføj citronsyre og atamon.

Hæld vandet op i skålen og rør lidt rundt. Stil det hele på køl et par dage og rør i det en gang om dagen.

Si derefter blomster, kompot m.m. fra, og hæld saften på flasker eller isterningposer.

Velbekomme!










 Og så kan det saften jo nydes til nogle af de smukke solnedgange der har været her på det sidste.














Ingen kommentarer:

Send en kommentar