tirsdag den 2. juli 2013

Hverdags glimt med fødselsdags touch

I lørdags havde jeg fødselsdag, og en af de to gaver jeg fik, var et nyt objektiv til mit højt elskede kamera.

Det er et Canon 50mm objektiv F/1,8, som er et meget lysstærkt objektiv med høj blænde, som egner sig flot til portrætter, da motivet står knivskarpt og baggrunden sløres. Det supplerer vores større objektiv med zoom, rigtig godt, og jeg elsker allerede at lege med det. Jeg skal dog lige lære det at kende.
Derfor bærer billederne præg af, at de alle(undtagen det første) er taget med det nye objektiv.

Bl.a. er et foto af en vase og krenit skål fra Norman Copenhagen (som snart lukker deres smukke gamle biografbutik på Østerbro til fordel for en Føtex, WTF?! Skide Dansk Supermarked)

Nå, men et oplagt motiv at fotografere er jo blomster fra haven, så... sorry, måtte lige knipse løs igen!Inden de nye fotos, så se her. Det er jo en fryd at vaske tøj, nu når disse farver har sneget sig ind i bunken. Hurra for tøsetøj!
Mine svigerforældres lampe. Deres stue er sindssyg mørk, men med det nye objektiv træder motivet flot frem uden blitz.
100kr for en krenit skål, win!Ingen redigering!!!
Smukke pæoner fra min mand. Mine yndlings blomster!

Lathyrus fra haven i den nye vase. Synes de ser helt silkeagtige ud (ja, her kunne jeg ikke belsutte mig om fokus var på vasen eller blomster, he he. Endte med blomsterne;))

Ja selv håret dukker op med sådan et objektiv. Håber på flere og flere af de små krøller!

Og nu tænker I nok, hvad var den anden fødselsdags gave. Jo det var skam lidt økonomisk hjælp til at erhverve mig den skønne Pfaff symaskine. Tak til familien for en god fødselsdag!

17 kommentarer:

 1. Tillykke med fødselsdagen:) Dejlige gaver. Jeg har selv det objektiv og har været så glad for det. Heldige dig, at du skal ud at shoppe god symaskine :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:) Ja, er så glad for det. Men er også meget glad for mit store objektiv med zoom. Skal lige vænne mig til at man fokuserer på en lidt anden måde, og at jeg ikke kan zoome.

   Ja, der var jeg lidt heldig. Det bliver måske først når jeg får løn igen, eller børnepengene tikker ind(når man kan sy børnetøj, er det vel også legalt nok ik?! ;))

   Slet
 2. Stort tillykke med dagen Maria og med de flotte gaver! Du er et heldigt asen, og jeg MÅ da også have mig sådan en linse - super flotte billeder!

  Med ny symaskine er der også snart mulighed for en sydag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita. Ja, du må da have sådan en linse. Det er jo heldigvis en af de "billigere" til ca. 800kr, så det er ikke så slemt som selve kameraet.

   Ligeså snart symaskinen er i hus, så må jeg hellere råbe op. Ellers er en dag med en kop kaffe eller vin også ok;)

   Slet
  2. Det gør vi bare, engang i næste uge måske...

   Mht køb af maskinen fik jeg denne anbefalet af Line/Marapytta; PFAFF SELECT 3.0, og hun må da om nogen have styr på det der syning ;)

   Slet
  3. Jeg er rigtig glad for min Pfaff select 3.0, så den kan jeg også varmt anbefale. Hos symaskine.dk er der ofte gode priser, men det tror jeg også, at jeg har nævnt før?

   Slet
  4. I er søde;) Tror dog jeg har forelsket mig lidt i Passporten, som kun er ca.200kr dyrere. Især fordi reparatørern jeg har snakket med, talte så godt om den:)

   Slet
 3. Jeg skal VIRKELIG have sparet mere op, så jeg kan købe et spejlrefleks kamera. Billedet af rosen er temmelig imponerende, og særligt det faktum, at det er uredigeret!

  Og et forsinket tillykke til dig. Det er fine gaver, og mon ikke også du havde en dejlig dag? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi købte vores sidste år inden Karla kom til verden, og det er et af de bedste køb vi har lavet os. Det er en fryd at tage billeder. Ja, rosen billedet blev ret vildt. Men det kræver også talent jo, ha ha ha.

   Og tak, jo jeg havde en dejlig, og noget kølig(meget uvant) fødselsdag:)

   Slet
  2. Jamen, det kræver helt klart også talent og et godt øje for motiver / kameravinkler. Et godt kamera kan ikke gøre det alene. :)

   Jeg har lige lavet et pristjek (igen) på canon eos 600d kameraet, og det objektiv, som du har fået. Ifølge pricerunner kan det billigst fås til 3500+800 kr., hvilket jeg egentlig har sparet nok op til, så nu overvejer jeg KRAFTIGT at købe det inden vi skal på ferie.

   Hvilket canon kamera har du?

   Slet
  3. Ha ha, det var nu mest for sjov. Men jo, det kræver da øje for det gode motiv.

   Det er netop 600D'eren vi har og vi er så glade for det. Jeg ville dog ikke undvære vores store ojektiv, men som start og hvis du kan nøjes med close ups, så er det et super objektiv. Hvis du gerne vil have gode billeder af bolig, landskaber osv, skal du nok have et større.

   GO GO GO Maiken!

   Slet
  4. Gæt hvad jeg har købt i dag. ;-)

   Hvilket stort objektiv er det du bruger til landskaber mm?

   Slet
  5. Wuhuu fedt;)

   Jeg fik anbefalet et 18-135mm. Det virker meget stort i starten, men det er klart en vanesag. Og guld værd når man skal tage billeder af ungerne der leger uden at forstyrre dem, tage billeder på tur, som turist osv. Vi har en taske hvor kameraet er beskyttet og kan ligge på højkant(skærmen kan jo vendes og beskyttes), så det fylder ikke så meget at have det med.
   Men det koster jo lidt ift. det andet objektiv.
   Det var det vi fik anbefalet da vi skulle købe kamera, fordi det er rimelig allround. Og et spejlrefleks kamera er jo mere uhandy at have med, men som de sagde, enten kan man lide at fotografere og er ligeglad, eller også bliver man irriteret, selv på de små objektiver og så gider man ikke. Det ved man ikke før man prøver:)

   God fornøjelse med det søde!

   Slet
 4. Jeg kan se på tøjbunken at det ligner vores til forveksling - Coral, støvelt lilla, mintgrøn og blomster :) Og fedt med en symaskine, det er også et af mine højeste ønsker på den materialle front. For nu låner jeg min mors, men det ville være federe at have en ved hånden hele tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tænk at man kan sætte pris på tøjbunker;) Det er bare dejligt med farver, da jeg selv ikke er den bedste til at bruge farver i hverdagen.

   Jeg låner jo også min mors liiidt endnu, men håber snart vi kan tage ud og købe den nye.

   Slet
 5. Svar
  1. Det siger dem jeg kender der bor på Østerbro. Noget med at Føtex skal lave en slags "irma city"-thing(som om der er brug for mere af det på Østerbro).

   Fandt lige det her!
   Se her:
   http://www.retailnews.dk/article/view/106976/fotex_food_vil_lukke_normann_copenhagens_flagship_store

   Slet