lørdag den 27. juli 2013

Chokolade Pavlova ala Via Maria

Kagen jeg lavede til Karlas fødselsdag er super nem hvis man er gode venner med marengs! Det er ikke alle der er det, men jeg er;) Kagen er let, men samtidig næsten brownie-like og alle de friske bær gør det til en super dejlig sommerkage.


Opskrift på Chokolade Pavlova:

6 past. æggehvider
300g sukker
3 spsk kakaopulver
1 tsk balsamico
50g finthakket chokolade

Forvarm ovnen på 180 grader. Jeg bruger varmluft.
Pisk æggehviderne godt stive og tilføj langsomt sukkeret lidt efter lidt, imens der piskes videre. Fortsæt til massen bliver blank og skinnende.
Tilsæt kakaopulveret igennem en sigte.
Tilsæt balsamico og hakket chokolade - vendes forsigtigt i.

Massen skal være meget luftig, sej og elastisk!

Fordel marengsen på et bagepapir i en cirkel på ca.23- 25cm ca. 5-7cm tyk)

Stil marengsen i ovnen og skru med det samme ned på 150 grader. Bag kagen i ca. 1 time(alt efter ovn).
Marengsen hæver lidt op og får en krakeleret overflade, og falder lidt sammen i midten når den er taget ud. 

Lakrids og hvid chokolade creme:

200g hvid chokolade
2-3 tsk Raw Lakrids Pulver fra Johan Bulow.

Creme kan man næsten ikke kalde det, for det er bare at smelte den hvide chokolade og tilføje lakridspulveret når kagen skal pyntes.

Bærskum:

1 pose frosne bær
½ L piskefløde

Kog bærene op og stil dem på køl. Pisk fløden til skum og vend bærene her i.

Når kagen er kølet af, smøres den smeltede chokolade på bunden i et tyndt lag. Derefter fordeles bærskummet ovenpå, og til sidst pyntes med smukke bær:)

Velbekomme!





4 kommentarer:

  1. Arhmen altså Maria, hvor du frister. Den ser virkelig lækker ud, og jeg som lige er gået på sundhedskur.... ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kur er sååå overvurderet(burde selv gå på kur snart...) Den er jo sund! Der er ingen mel i. Masser af protein;) Og så liiiige en anelse sukker;)

      Slet
  2. Hvor ser den bare super lækker ud (:

    - Kit

    SvarSlet
  3. Ej nej nej nej, hvor ser den go' ud. HAPS.

    SvarSlet