mandag den 3. juni 2013

Grimms eventyr for børn

Vi har haft gang i endnu en godnatlæsnings bog herhjemme.

 Det er en rigtig fin bog med relativ korte eventyr, som i mine øjne passer perfekt til godnatlæsning.
Bogen indeholder 7 eventyr: Den bestøvlede kat, Ulven og de syv gedekid, Stadsmusikanterne fra Bremen, Tornerose, Hans og Grete, Rødhætte og Snehvide.

Klassiske eventyr som alle børn bør kende, og visse som de nok alligevel kommer til at kende, igennem Disneys univers.Jeg husker selv historierne tydeligt fra min egen barndom. Nogle står skarpere i erindringen end andre. Snehvide, Tornerose og Rødhætte er jeg rimelig kendt i, men ligesom mange andre eventyr, har man som voksen glemt en masse detaljer. Det er sjovt at få genopfrisket! Jeg husker især at jeg synes, at Ulven og de syv gedekid og Hans og Grete, var lidt uhyggelige historier. Min søn har længe været lidt bange for hekse og den slags, men nu er han nået en alder hvor det bliver interessant igen. Lidt uhyggeligt må det gerne være.
Flere af historierne, har han desuden også hørt, til Fortælle Festival i børnehaven, så det er jo kun fint.


Jeg synes personligt også, at det lidt gamle sprog er sjovt at læse højt, og jeg får da også spørgsmål med på vejen. "Hvad er en ten?" og "hvad betyder bestøvlet?":)

Illustrationerne er virkelig også fine. Små akavreller med sirlige streger, som bliver finere og finere jo mere man kigger på dem.
Historierne behøver vist ingen introduktion, så hvis du kan lide klassiske eventyr, er denne bog rigtig god til højt læsning. Dog ender nogle af historierne lidt brat, og det har de nok altid gjort, men som voksen virker det lidt skørt. Så derfor får den ikke top karakter;)

Bogen er fra Gyldendal, og jeg mener jeg købte den i Netto for billige penge.  Bonus er, at der også står bagpå, hvilken aldersgruppe den egner sig til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar