søndag den 12. maj 2013

Godnat læsning - Nu også for de voksne!

Hjemme hos os har vi altid læst mange bøger for A. Det er rigtig hyggeligt hvis man har god tid. Vi tyer også gerne til en kort lydbog når han skal sove, og det nyder han i stor stil.

Men endelig er han nået en alder hvor billederne ikke er så vigtige mere. Handlingen fortælles, og en indre film kan dannes for det indre øje. Dermed ikke sagt at han ikke jubler når vi når til en side med et billede, for i de bøger vi læser for tiden, er billederne mindst ligeså sjove som historien.

Vi læser nemlig Ole Lund Kirkegaards fantastiske historier! Jeg husker dem ALLE fra da jeg var barn, og de var noget af det sjoveste. Pudsigt nok, handler de de faktisk kun om små frække drenge, der bliver beskidte og laver ballade. Det har jeg aldrig tænkt over! Men jeg er helt sikker på at de også kan læses for pigerne, med ligeså stor fornøjelse. Jeg ved i hvert fald, at de læser dem nu i A's børnehave.

Vi startede med at læse "Albert" af gode grunde, men bøgerne indeholder også:
Otto er et næsehorn, Gummi-Tarzan, Per og Bette Mads, Lille Virgil, Orla Frøsnapper, Hodja fra Pjort og Frode- og alle de andre rødder.

Jeg sidder med et smil på læben når jeg læser, og nyder at A griner med. Men man skal ikke være bandeords-froskrækket, for der er nogle vældig sjove passager i især Frode- og alle de andre rødder. Jeg kan huske hvordan vi jeg grinte når min mor læste dem for mig, og husker at vi var ved at falde ned af stolen af grin, da vi fik læst om netop Frode og Løbehjulstyven i folkeskolens små klasser.








Alle bøgerne er skrevet i årene 1967 til 1981. Selvom de som oftest handler om en svunden tid, er de særdeles nutidige. Desuden er de inddelt i kapitler, hvilket gør dem særligt egnede til godnatlæsning.
Begge bøger er fra Gyldendal.

Så det var lige en anbefaling fra A og jeg.
Jeg tror at vi sammen giver bøgerne, 5 ud af 5 bøger;)


2 kommentarer:

  1. Ah tak for godt indlæg! Vi trænger virkelig til nye bøger herhjemme, for min søn er blevet lidt træt af dem vi har. Han vil da selvfølgelig elske de her bøger, som vi selv gjorde, da vi var børn :) Så tak for inspirationen.

    SvarSlet
  2. Velbekomme! Håber at de også falder i din søns smag:) Jeg ved at de også er begyndt at læse dem i min søns børnehave, så det er jo oplagt også at gøre derhjemme. Regner med at lave lidt flere godnat læsnings indlæg efterhånden, så følg med;)

    SvarSlet